Därför behöver inte Netflix erbjuda gratis provmånad längre

Netflix lanserades i Sverige i oktober 2012 och många var vi som ville prova streamingtjänsten alla i USA pratade om. Initialt erbjöd företaget en gratis provmånad för att locka nya användare att testa tjänsten. Denna strategi var effektiv eftersom den gav oss möjlighet att utforska deras utbud utan kostnad.

kollar utbudet av film och serier i sitt streamingpaket på tv

Sedan dess har Netflix blivit en av de ledande streamingtjänsterna i Sverige, med en ständigt växande katalog av filmer, serier och dokumentärer. Framgången kan tillskrivas deras unika och breda utbud av originalproduktioner, inklusive populära serier som ”Stranger Things” och ”The Crown”. Detta har bidragit till en stark varumärkeslojalitet och en stabil kundbas.

Starkt varumärke utan behov av gratismånader

På grund av denna etablerade position på marknaden, har behovet av att erbjuda en gratis provmånad minskat. Netflix har numera tillräcklig dragningskraft genom sitt välkända varumärke och sitt omfattande innehållsutbud för att få nya abonnenter utan att behöva locka med kostnadsfri perioder på 14 dagar, 1 månad eller 45 dagar.

De flesta konsumenter i Sverige känner till Netflix kvalitet och att det är en av världens största streamingtjänster idag.

Spara pengar på Netflix med bundling

Om du vill få ner kostnaden för din streaming och vill ha Netflix som en tjänst tillsammans med andra ska du kolla på bundling. Det finns olika streamingpaket genom bredbandsleverantörer och mobiloperatörer.

Netflix är en av de streamingtjänster som operatörer gärna vill samarbeta med och det kan gå att spara några hundralappar per år genom paketerbjudanden. Det kommer såklart till en ”kostnad” av att du binder upp dig i 12-24 månader, men är du en trogen Netflixare så blir det ju trots allt en besparing.

Den senaste prishöjningen i Sverige gjorde Netflix i slutet av 2021. Abonnemanget Basic höjdes då från 89 till 99 kronor per månad. Standard och Premium fick en höjning på 20 kr/mån och kostar idag 129 respektive 179 kronor per månad.

När du analyserar och jämför paketerbjudanden kan du ha dessa priser i åtanke vid din jämförelse. Kolla vilket abonnemang du har just nu och vad du isåfall skulle få det till för pris genom bundlingpaketet.