Gratis mat & dryck

Äta bör man annars dör man. Det finns mycket god mat och gratis är extra gott!

Att få tag på gratis mat kan man göra på många olika sätt. En del är enkla och andra kräver lite mer kreativitet och ansträngning.

Gratis mat med smakprov

Vi har här satt ihop en guide som vi hoppas gör det lättare för dig att hitta gratis mat och kuponger för billigare mat.

Bli testperson och få smakprov på ny mat och dryck gratis

Ett sätt som vi ofta gör själva är att anmäla oss som smakprovare. Ett enkelt sätt är att följa Smartson och hålla utkik när det dyker upp tester på mat där. Det är många som ansöker men det är också många som får möjligheten att delta.

Vi har bland annat fått testa nya juicer, choklad, yoghurt och godis. Som testperson ska man i utbyte lämna omdöme och ofta även dela sin upplevelse på sociala medier. Att ha ett konto på Instagram, Facebook eller en blogg ökar chansen att bli utvald som testare.

Vinna gratis mat och dryck i tävlingar

Kanske är det sättet på vilket du kan få absolut mest gratismat – att delta i tävlingar. Det finns massor av nättävlingar där vinsterna består av mat i en och annan form. När det gäller gottigott har vi gjort en separat sida om just gratis godis och choklad.

I en del kan man vinna besök på restaurang för två eller flera personer. I andra vinner man årsförbrukningar på vissa varumärken eller produkter. Ofta förekommer också presentkort på matbutiker som vinster i såna här arrangemang.

Tips på gratis tävlingar med matvinster

Presentkort på mat, 5000 kr
Med ett presentkort på fickan får man mycket gratis mat i butiken.

Vinn presentkort till matbutiker

Vinn värdekuponger på snabbmat

Smakrabatter och rabattkuponger för gratis mat

En rabatt måste vara på 100% för att det ska bli gratis. Det förekommer nästan aldrig men det förtar inte det faktum att vi tycker smakrabatter och rabattkuponger är kanon.

Man kan spara väldigt mycket pengar på att vara en rabattjägare. Kolla in Coupon Hunters dokuserie om du vill se några riktiga jägare på rabatter.

För att hitta denna typ av erbjudanden kan man följa märken på sociala medier. Följ såna varumärken som du gillar och var snabb när de lägger upp kampanjer.

Kuponger i matbutiken

Smakrabatter finns ofta i lokala matvarubutiker. Det hänger då små papperskuponger på hyllan och det kan vara rabatter på ett par kronor.

Riv av kupongen, skriv ditt namn på baksidan och lämna kupongen i kassan för att få rabatten. Ett väldigt enkelt sätt att prova nytt och du behöver inte lämna epost eller telefonnummer ens.

Rabattkuponger kan du också hitta i lokaltidningar och gratistidningar som finns på stan eller delas ut till alla hushåll i din kommun. Det kan också förekomma bland reklamblad som kommer i din brevlåda.

Fråga om smakprov i utbyte mot publicering i sociala medier

Om du har en bra följarskara i sociala medier och är en influencer i liten eller stor skala kan du fråga direkt. Hör av dig till varumärket och se om intresse finns att ge bort en eller ett smakprov.

Märken som har egen distribution kan skicka produkten direkt men vanligt är att man får en kupong. Med den kan man betala för produkten i en lokal matvarubutik eller kiosk.

Appar för gratis matkuponger och rabatter

I den digitala värld vi nu lever i kan det kännas stenålder att leta efter rabattkuponger i tidningar. Det är så mycket enklare att samla allt i mobilen och många butiker och varumärken använder appar.

Här listar vi några mobilappar i vilka man alltid eller ofta kan få tag på kuponger för gratis mat eller rejäla rabatter.

Fler gratistips om mat och hushåll