Gratis almanacka online och offline

Att hitta en gratis almanacka kan verkligen hjälpa till med att organisera vardagen. I denna artikel utforskar vi olika alternativ för att erhålla en kostnadsfri årskalender, både i digitalt och fysiskt format.

Vi börjar med att titta på de bästa webbplatserna och apparna där du kan skapa och ladda ner din egen almanacka gratis. Därefter går vi över till att diskutera hur man kan få tag på fysiska exemplar utan kostnad, kanske som reklammaterial eller genom community-program.

digital gratiskalender på en surfplatta

Gratiskalender online

Digital teknik erbjuder otaliga möjligheter för att skapa personligt anpassade kalendrar. Många webbplatser tillåter användare att välja startmånad, layout och till och med lägga till personliga bilder eller viktiga datum före utskrift eller digital användning. Här är några populära alternativ:

  • Google Kalender: Tillgänglig överallt där du har internetuppkoppling. Google Kalender gör det enkelt att organisera ditt liv med möjlighet att lägga till händelser, påminnelser och mål. Den synkroniseras över alla dina enheter och kan även dela kalendrar med familj och vänner.
  • Canva: En designplattform som erbjuder mallar för att skapa egna almanackor. Användare kan anpassa designen efter eget tycke och sedan ladda ner almanackan för digital användning eller utskrift.

Så skaffar du gratis almanacka på papper

Även om den digitala världen erbjuder lättillgängliga almanackor, finns det fortfarande en charm med en fysisk kalender. Dessa kan erhållas gratis på flera sätt:

  • Reklammaterial: Företag ger ofta bort gratis almanackor som en del av sin marknadsföringsstrategi. Håll utkik i lokala butiker (ICA, Coop), banker, vid evenemang eller maila och fråga. ICA vet vi delar ut kalendrar i kassan kring den 10 december och framåt. Det är först till kvarn så ett tips är att följa den lokala butikens Facebook-sida.
  • Community-program: Bibliotek, skolor och andra communities distribuerar ibland kostnadsfria årskalendrar som ett sätt att ge tillbaka till samhället.
  • Blankettbanken: Publicerar årligen nya kalendrar i PDF-format som går att ladda ner och skriva ut. De har olika alternativ som månadsalmanackor med namnsdagar, flaggdagar och kalendrar med färg på helgdagar etc.
markerat den 30:e i en gratis almanacka på väggen

Gratis familjealmanacka med flera kolumner

För att hålla koll på aktiviteter som rör olika familjemedlemmar kan du ladda ner och skriva ut en familjekalender. Det finns också gratis på Blankettbanken med 4, 5 eller 6 kolumner.