Hämtar ditt skräp gratis

Har du grejer som du tycker är skräp och vill att någon ska komma och hämta det gratis? Låt oss hjälpa dig att hitta alternativen som får dig att bli av med skräpet utan att betala en krona. Vissa till och med betalar DIG för att få ditt skräp.

två lådor med prylar till återvinning

Att tänka hållbart är viktigare nu än någonsin och det du tycker är skräp kanske någon annan tycker är värdefullt. Därför bör vi börja i änden att en hel del går att återanvända om man bara ser möjligheterna.

Möbler till återbruk hämtas gratis

Flera organisationer som jobbar med bistånd hämtar gratis överblivna möbler och dödsbon. De kommer hem till dig med en lätt lastbil och lastar på alla saker du vill skänka till välgörenhet.

Så här gör till exempel PMU Second Hand när värdet av det du skänker överstiger deras transportkostnader. Det finns även andra som erbjuder gratis hämtning som Myrorna på flera orter i Sverige (Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Norrköping och Linköping).

När du skickar in en bokningsförfrågan gör de en bedömning och uppskattar värdet. När värdet är tillräckligt stort kommer de höra av sig för att boka en lämplig tid för upphämtning.

Få betalt för ditt metallskrot

Järn, stål, koppar och aluminium är värdefulla metaller som du kan få betalt för när du slänger det. Mindre mängder som du kan frakta själv går att ta direkt till återvinningsföretagen.

Om du har större mängder kan du säkert förhandla om att få det hämtat gratis, eller som ett avdrag från den ersättning du får för metallskrotet.

Annonsera bortskänkes gratis mot avhämtning

Ett till alternativ för att bli av med saker du tycker är värdelösa i ditt liv gratis är att lägga upp annons. Det går att lägga upp objekt som bortskänkes mot avhämtning och på det viset bli av med ”skräpet” gratis.