Gratis reflex och reflexväst

Denna guide är tänkt att introducera dig till olika sätt att få tag på gratis reflexer och reflexvästar. Att säkerställa sin synlighet i trafiken är avgörande, särskilt under de mörkare månaderna på året.

har gratis reflex på armen

Reflexmaterial och reflexvästar spelar en central roll i detta sammanhang, genom att markant öka fotgängares och cyklisters synlighet för bilister.

Vi försöker att hålla koll på om företag och organisationer har kampanjer där de delar ut gratisreflexer. När vi hittar en lägger vi upp information om det här på sidan.

Nationella trafiksäkerhetsförbundet, NTF, är en organisation som brukar dela ut gratis reflexer. De gör det vid särskilt utvalda platser och tider så håll koll på hemsidan för den region du bor i.

ArrangörOmrådeInformationLänk
NTF VästGöteborgDelar ut gratis reflexer på Drottningtorget tors 26 okt 2023Info
NTF VästBoråsGratis reflexutdelning på Resecentrum 3 nov 2023
NTF GävleborgGävleUtdelning vid Centralstationen 27 okt 2023Info
syns bra i mörkret med reflexväst

Gratis reflexvästar till barn på förskolor

När förskolor ska ut i trafiken är det otroligt viktigt att alla barn syns bra. Förskolorna kan köpa in reflexvästar själva eller försöka få de sponsrade genom olika projekt.

Länsförsäkringar Bergslagen har till exempel en sida där alla förskolor i Västmanlands och Örebro län samt Heby kommun i Uppsala län helt kostnadsfritt kan beställa reflexvästar med deras logotyp på. Läs mer här.

Företaget Momenta driver projektet Flexbert som delar ut gratis reflexprodukter till skolor. Det är helt gratis för skolan att ta emot och dela ut produkterna. Allt bygger på att företag är med och sponsrar tillverkning och distribution. De har reflexknappar, västar, Snap-on reflexer och gymnastikpåsar.