Så laddar vi elbilen gratis just nu

Vi har precis fått första fakturan från vårt elbolag efter att vi gick med i Tibber Rewards. Det är en ny del av elbolaget Tibbers satsning på att förbättra elmarknaden. Den som har en elbil kan låna ut sitt elbilsbatteri och ta emot ström när svenska kraftnätet behöver balanseras. För det får man betalt genom ett avdrag på sin elfaktura kommande månad.

laddar vår id4 gtx gratis hemma

Tjänsten startade den 18 april och vi hann under månaden skrapa ihop 140,35 kr i intjänad Grid Reward. Under de tio första dagarna i maj har vi fått ihop 46,14 kr i rewards. Det är nästan det enda sättet vi laddat elbilens batteri på så därför får vi ett negativt elpris på -46 öre/kWh.

visar -46 öre / kwh för laddning av elbilen i maj månad

Vi bor 15 km från city och gör kanske 4-5 turer in till stan per vecka. Vi har under denna tid, då vi varit anslutna till Grid Rewards, inte behövt ladda på bilen manuellt något. Tibbers app har skött det hela automatiskt och nästan all ström till elbilen har vi fått betalt för genom belöningsprogrammet.

Den som har ett hushållbatteri eller en elbil och laddstation som kan förse hushållet med energi kan få ytterligare möjligheter att tjäna pengar på detta sätt.

Du kan läsa mer om hela systemet och hur det funkar på Tibbers hemsida (sponsrad länk).