Gratis synundersökning hos optiker

När man ska skaffa glasögon, köpa linser eller ta körkort behöver man göra en undersökning av hur bra man ser. Var och varannan optiker erbjuder idag gratis synundersökning och här tipsar vi dig om var du kan vända dig.

Glasögon och en bok

Det sägs att inget är gratis här i världen och så är det ju faktiskt med synundersökningarna också. En kampanj där man lockar med gratis syntest har oftast villkor.

I villkoren brukar det framgå att undersökningen är kostnadsfri om du väljer att köpa glasögon eller linser av optikern.

Men i valet mellan två olika optiker som har samma pris på glasögonbågar eller linser är det ju dumt att välja nåt annan än den som gör synundersökningen gratis på dig.

Optiker som idag erbjuder gratis syntest

Här nedan listar vi de legitimerade optiker som idag erbjuder gratis syntester. Om du saknar en lokal optiker eller inte hittar ett erbjudande som lockar dig, det går ju alltid att förhandla.

Vårt tips är då att vända sig till lokala optikerbutiken och helt enkelt fråga om rabatt på synundersökningen ifall du också köper glasögonen eller linserna genom de.

Gratis synundersökning hos legitimerad optiker

Nästan kostnadsfri synundersökning

När vi menar ”nästan” kostnadsfri inkluderar vi optiker som bjuder på synundersökningen om man sedan väljer att köpa glasögon eller linser. I praktiken blir det ju då en 100% rabatt på kostnaden för undersökningen, men du måste ju ändå betala pengar för totala affären.

Just nu verkar inte någon ha ett sånt här aktivt erbjudande. Det förekommer annonser för det, men länkarna går till felsidor.

Skärmdump Google sökresultat, kostnadsfri synundersökning
Sökning på Google 2019-11-23 ”kostnadsfri synundersökning”