Gratis synundersökning hos optiker

När man ska skaffa glasögon, köpa linser eller ta körkort behöver man göra en undersökning av hur bra man ser. Var och varannan optiker erbjuder idag gratis synundersökning och här tipsar vi dig om var du kan vända dig.

Gratis synundersökning hos legitimerad optiker

Det sägs att inget är gratis här i världen och så är det ju faktiskt med synundersökningarna också. En kampanj där man lockar med gratis syntest har oftast villkor.

I villkoren brukar det framgå att undersökningen är kostnadsfri om du väljer att köpa glasögon eller linser av optikern.

Men i valet mellan två olika optiker som har samma pris på glasögonbågar eller linser är det ju dumt att välja nåt annan än den som gör synundersökningen gratis på dig.

Glasögon och en bok

Optiker som idag erbjuder gratis syntest

Det varierar när och var det finns möjlighet till gratis syntest. Ofta kör optiker kampanjer för att locka nya kunder och då kan det vara genom att erbjuda gratis synundersökning, men var uppmärksam på under vilka villkor det är.

I fältet med betalda sökträffar i Google kunde man i oktober 2022 hitta följande om man satt i Umeå och sökte:

sökresultat på google efter gratis synundersökning, oktober 2022
Undrar vad man utsätts för hos Memira som erbjuder gratis ”syndundersökning”…

Vad får du för träffar där du bor? Resultatet är lokalt så det kan ju finnas erbjudanden om gratis synundersökning i Göteborg, Stockholm men inte i Malmö just nu.

Ett tips är också att vända sig till lokala optikerbutiken och helt enkelt fråga om rabatt på synundersökningen ifall du också köper glasögonen eller linserna genom de.

Nästan kostnadsfritt och billigaste synundersökningen

När vi menar ”nästan” kostnadsfri inkluderar vi optiker som bjuder på synundersökningen om man sedan väljer att köpa glasögon eller linser. I praktiken blir det ju då en 100% rabatt på kostnaden för undersökningen, men du måste ju ändå betala pengar för totala affären.

För att hitta den här typen av erbjudanden och billigaste synundersökningen i ditt område rekommenderar vi att titta i lokaltidningar. Titta i ortens lokaltidning eller en gratistidning med lokala annonsörer som finns där du bor. Oftast brukar optiker annonsera i dessa tidningar för att locka med billig synundersökning, för de vet att de kan tjäna igen pengarna på att sälja glasögon eller linser till dig.