Gratis träning & träningskläder

Träning kan göras gratis. Det är egentligen inte svårare än att lägga sig ner på marken och ställa sig upp. Det brukar vara träningsgurun Kalle Zackari Wahlströms tips för att få folk komma igång med träning.

Men du kanske vill ha andra tips om gratis träning som innefattar träningskort, gymkort eller tips på träningsprodukter man kan få gratis. I den här kategorin samlar vi därför generella gratistips för träningsintresserade men också specifika erbjudanden där man kan få träningsprylar helt gratis eller gratis på köpet.

Hantlar och träningsskor

Gratis träningskläder

Den träningsform som kräver minst kläder är simning, men nästan alla andra idrotter eller motionsformer kräver träningskläder. Utomhusaktiviteter kräver dessutom olika kläder beroende på årstid.

En löpare kan klara sig med korta löparshorts och linne på sommaren men kallare perioder behövs långa löpartights, löparjacka och kanske till och med handskar och mössa.

Olika träningskläder för sommar och vinter

Ett sätt att få tag på gratis träningskläder är att fråga tillverkare eller butiker. Om du är duktig och har ett tillräckligt stort socialt nätverk på internet med många följare kan du kanske få dina träningskläder gratis. I utbyte får du såklart ställa upp och publicera bilder och visa upp kläderna. Tänk på att du bör märka upp dina inlägg som sponsrade i sådana fall.

Ett annat sätt som passar betydligt fler människor är att nyttja ett tidningserbjudande med premie. Många träningstidningar lockar prenumeranter med att dela ut gratis träningskläder på köpet.

Räkna på kostnaden för att köpa kläderna i butik och jämför med vad den korta tidningsprenumerationen kostar. Du kommer snabbt inse att det är ett väldigt billigt sätt att få tag på nya träningskläder. Om du inte är intresserad av tidningen blir det såklart inte riktigt ett gratis erbjudande. Men om du ändå läser hälsotidningen från och till, då är det verkligen läge att nyttja tidningserbjudandet.

Gratis träningskort

Att gå på gym och träna styrketräning eller gå på träningspass som aerobics, pump, yoga, spinning med mera är populärt. Dels kan det göras inomhus och öppettiderna på svenska gym är väldigt generösa idag.

Priset på träningskort varierar ganska mycket över landet och styrs mycket av utbudet på träningspass och lokal konkurrens. Många gym lockar med att få träna gratis en kortare period. Det är något du ska nyttja för att testa hur det är att träna där.

Att köpa ett årskort och sen efter en vecka ångra sig är ingen bra grej. Om de inte öppet skyltar med gratis träningsvecka, fråga i receptionen om du inte kan få provträna. Det brukar de flesta gym gå med på och de visar dig säkert också runt och hjälper dig hitta lämpliga träningsformer.