Gratis teoriprov med körkortsfrågor för olika körkort

Håller du på att ta körkort och vill träna på frågorna kan du göra teoriprov online. Det finns flera företag som erbjuder körkortsteori på nätet och det kan vara värt att träna lite extra. Ett kuggat teoriprov kostar både tid och pengar.

Landsväg i skogen

Det riktiga kunskapsprovet för körkort bokas genom Trafikverket. Innan du bokar och går dit för att ta testet är det bra att ha provat liknande test hemma eller hos körskolan.

Hos körskolan kan du få hjälp med att göra olika delprov och testa av din körkortskunskap. Det finns också en hel del sajter på nätet där du kan göra gratis tester med körkortsfrågor.

Testa teoriprov för körkort online

Plugga körkortsteori gratis på biblioteket

Flera bibliotek runt om i Sverige har inlett samarbete med trafiko och erbjuder tillgång till hela körkortsboken och teorifrågor helt gratis. För att få tillgång går man till sitt lokala bibliotek och kopplar upp sig på deras WiFi.

trafiko finns på svenska, engelska, arabiska och persiska. Man skapar ett eget konto på tjänsten och så länge du är uppkopplad mot bibliotekets tjänst är det helt gratis.

Vi har sett detta bland annat i Umeå och Uppsala.

På de flesta bibliotek finns även senaste utgåvan av boken Körkortsteori, ifall man vill låna hem boken och plugga.

Gratis tester med frågor för B-körkortsprov

Gratis teorifrågor för mopedkort

För att få köra moped ska man ha genomfört och fått godkänt på ett moppetest. Över 80% av alla som gör testet får godkänt vid första försöket. Provet består av 70 frågor, varav fem av de är testfrågor, med en maxpoäng på 65. Godkänt ges vid 52 rätt och teoriprovet för mopedkort är på 50 minuter.

Gratis tester för A-körkort och motorcykel

Gratis test för AM-körkort

Med AM-körkort får man köra moped klass I (EU-moped) som får gå i maximalt 45 km/h.