Netflix gratis i mer än två år

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna och deras utbud har något för alla med tv-serier, filmer, barnprogram och dokumentärer. Ett abonnemang kostar mellan 99 kr och 179 kr beroende på vilken funktionalitet man vill ha. Vi har hittat ett sätt att få tillgång till Netflix gratis i mer än två år framåt.

gratis streaming

Delta i en undersökning där du ska svara på ett gäng frågor. Alla som fullföljer undersökningen är med och kan bli utvald till att få tillgång till Netflix i mer än två år. Det är helt gratis att delta och det tar bara några minuter.

Gratis kreditupplysning på dig själv

Har du koll på hur din kreditvärdighet ser ut? Varje gång man ansöker om lån eller ska ingå avtal som innebär ett stort ekonomiskt åtagande måste banker och långivare göra en kreditkoll. Visste du att man kan göra en gratis kreditupplysning på sig själv?

MinKreditkoll gratis kreditupplysning

MinKreditkoll är en gratis ekonomitjänst för privatpersoner som vill få bättre koll på sin kreditvärdighet. De har över 400 000 medlemmar som kontinuerligt kan övervaka sin egen så kallade kreditscore.

Med tjänsten kan du övervaka ändringar av din kreditkoll och få en analys över din egen privatekonomi. Man kan skapa en tydlig budget och jobba mot att förbättra sin score över tid. En bra kreditscore innebär att man lättare kan få låna pengar till bostad, privatlån eller skaffa kreditkort och hyresavtal.

När banker hämtar in kreditupplysning gör de det via partners som till exempel UC, Bisnode eller Creditsafe. MinKreditkoll gör sin inhämtning från Creditsafe åt dig, helt gratis.

göra kreditupplysning gratis
Har du koll på din ekonomi och kreditscore?

Inte gratis att ta UC kreditupplysning på sig själv

UC är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag och de har tidigare haft en gratis tjänst men nu tar de betalt. Man kan beställa en upplysning genom tjänsten Min Upplysning och den kostar 29 kr/st.

I den får man veta det som bankerna får veta om dina befintliga lån och krediter, betalningsanmärkningar, inkomst och vilka senaste kreditupplysningar som beställts på dig. Den som vill hålla koll på sin UC över tid kan prenumerera på tjänsten Kreditkollen, som kostar 49 kr/mån.

Testa kreditvärdighet gratis

Ett sätt att testa sin kreditvärdighet gratis på är att ansöka om ett lån. Att inhämta en låneoffert kostar inget och det är inte heller bindande. Man kan alltså tänka sig att gå tillväga på det sättet för att få sin kreditvärdighet prövad.

När ett företag tar en kreditupplysning måste det skickas ut en notis om det till personen som upplysningen gäller. Den får du alltså i handen eller skickad till din digitala brevlåda. I den kreditupplysningen framgår en hel del saker som ingår i en kreditvärdering.

Tänk dock på att detta innebär att det sker en förfrågan och att ha många förfrågningar hos till exempel UC kan vara ett varningstecken hos en del långivare. Därför är det kanske inte det bästa sättet att hålla koll på sin kreditvärdighet såhär. Det tar ju dessutom upp resurser hos långivaren som du i praktiken utnyttjar ifall du inte ens hade tänkt låna.

4 deckare på gratis ljudbok

Gillar du genren deckare och krim? Vi tänkte ge fem aktuella tips på deckarböcker som just nu finns att lyssna på helt gratis hos några av de svenska ljudbokstjänsterna. Du som inte varit prenumerant sedan tidigare kan skaffa ett gratiskonto och lyssna helt kostnadsfritt i några veckor.

Var dock uppmärksam på vilka villkor som finns kring abonnemangen. Man kan behöva ange kortuppgifter vid registrering, men inget belopp kommer att debiteras förrän provperioden övergår till månadsabonnemang. Vill du inte behålla din ljudboksstreaming kan du säga upp tjänsten innan förfallodatum.

Har du inte hunnit lyssna klart på din deckare får du själv ta ställning till om du vill fortsätta med ett betalabonnemang eller hoppa över till en annan ljudbokstjänst som har samma bok. Så, till våra boktips:

1. Hemligheten

anna bågstams bok hemligheten
Hemligheten av Anna Bågstam (2022)

Anna Bågstam har skrivit deckarromanen om Alex som hittar sin pojkvän Petter Larsson mördad på sitt kontor. Det visar sig finnas massor av hemligheter som Petter undanhållit från Alex.

Ljudboken är 9 timmar och 42 minuter. Den har getts ut av Norstedts förlag 2022-06-09 och finns att lyssna på hos Bookbeat.

2. Andra sidan månen

mari jungstedt andra sidan månen ljudbok
Andra sidan månen, av Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är tillbaka med en ny kriminalroman där Lisa Hagel utreder ett mord på Höga Kusten. En svensk man, bosatt i Malaga, hittas mördad i en badtunna tillsammans med sin spanska kvinna. Mordvapnet är en pilbåge!

Boken ingår i Mari Jungstedts Malagasviten och denna är 7h 25min, uppläst av Katarina Ewerlöf. Deckaren gavs ut 2022-06-07 på Albert Bonniers Förlag. Du kan lyssna på den hos BookBeat eller hos Nextory.

3. Avgrunden

lyssna på avgrunden ljudbok deckare gratis
Avgrunden, av Yrsa Sigurðardóttir

Bokserien Freyja & Huldar har fått ett nytt tillskott där författaren Yrsa Sigurðardóttir berättar om mord på Island. Avgrunden handlar om mordet på en ung, rik investerare som hittas upphängd i en snara på lavafältet Gálgahraun utanför Reykjavik.

Avgrunden är fjärde fristående delen i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja. Boken är inläst på svenska av Gunilla Leining och den är 9h 32 min lång. Registrera dig på BookBeat gratis för att lyssna på boken eller hos Nextory.

4. Triangelmorden

Triangelmorden, Owe Liljeberg

Kriminalkommisarie Gustav Frank utreder ett fynd av mänskliga kvarlevor som hittas i ett skogsparti i Salas utkanter. Vem är offret? Vem är mördaren.

Boken av Owe Liljeberg är inläst av Ludvig Josephson och bjuder på 9h 20min spänning där även Gustav Frank hamnar i problem, på ett personligt plan. Boken släpptes lagom till sommaren 2022 hos Lind & Co. Den går att lyssna på hos BookBeat. Andra mordgåtor av samma författare finns där också samt hos Nextory.

Buddy Pet Foods smakprov på hundmat

Buddy är både hundmat och en prenumeration på hundfoder. Maten de sätter samman till hundar är alltid fri från spannmål, socker, gluten och soja. Däremot är den full av vitaminer, mineraler och aminosyror.

Smakprovning av hundmat, två hundar med varsin skål
Hans hundmat ser mycket godare ut…Kan man få ett smakprov?

För den som är intresserad av Buddy hundmat erbjuds smakprov på vissa torrfoder. För att få ett sådant tar man kontakt med kundservice och går igenom en rådgivning.

Det är en bra tjänst för den som vill byta till Buddys hundmat men är lite osäker på vilken smak som hunden kommer att gilla. Att gratis kunna få smakprov på hundfodret är riktigt sjysst!

Smakgaranti på Buddy hundmat

Buddy Pet Foods har något som de kallar för smakgaranti. Om mer än 80% av förpackningens innehåll är kvar och det är stört omöjligt att få din hund att gilla fodret kan man nyttja garantin. Returfrakt måste dock betalas av dig som kund, men du får tillbaka kostnaden för hundfodret.

Crock-Pot Multi Cooker test och behåll

Med en tryckkokare kan man laga mat upp till 70% snabbare än med vanlig kokning. Crock-Pot Multi Cooker är en sådan kokare och den har flera förinställda kokprogram.

Crock-Pot tryckkokare
Upp till 70% snabbare matlagning.

En sån här kostar cirka 1700 kr i butik men det går faktiskt att komma över en helt gratis – om du kvalificerar dig och blir utvald testare. Den som får hem multikokaren får behålla den efter testet.

DjurMagazinet valp- och kattungepaket

Uppfödare kan beställa hem värdecheckar som kan delas ut till köpare av valp eller kattunge. Värdechecken lämnas hos närmaste DjurMagazinet och då får den nyblivne hund- eller kattägaren ett startkit.

Paket för valpar

Valppaketen består av torrfoder, våtfoder, godis och en rolig leksak. Detta kommer i en praktisk ryggsäck. Man kan välja på 4 olika foder till hunden.

Paket för kattungar

Kattungar får torrfoder, våtfoder, kattgodis och en spännande leksak. Detta packas också i en ryggsäck. Två olika kattfoder finns att välja på till startkittet.

Läs mer om erbjudandet hos DjurMagazinet här.

Testa Kitchen Aid Artisan Stand Mixer och behåll

Vi fick in ett tips om att det söks efter en testperson som får hem en Kitchen Aid Artisan Stand Mixer. Personen ska utvärdera denna lyxiga hushållsassistent för att se om den håller måttet.

Ansök om att vara testperson för en Kitchen Aid
Ansök om att vara testperson för en Kitchen Aid

Som tack för testet får den utvalda behålla sin Kitchen Aid assistent. För att få delta måste man vara över 18 år och vara bosatt i Sverige. Fullständiga villkor går att läsa på ansökningssidan där man fyller i kontaktuppgifter.

Låna släpvagn gratis

Släpvagn behövs för att transportera större saker som inte får plats i en bil. Många större företag inom möbelbranschen och byggföretag erbjuder gratis lånesläp.

En del brukar vara lite fräck och handla saker för hemtransport och samtidigt passa på att transportera annat på vägen tillbaka. Man kan till exempel köpa en lång bräda på bygghandeln, låna släpet och sen lasta på skräp för att köra till återvinningen. Moraliskt eller inte? Det låter vi vara osagt.

Släpvagn handtag krok

Det finns idag ett annat alternativ och det stavas FreeTrailer. Det är en tjänst där man kan hitta gratis lån av släpvagn på många olika ställen. Hela tjänsten finansieras av sponsorer.

Dessa sponsorer har fått trycka upp reklam över hela kåpan på släpvagnen. När du åker omkring med den utgör den en reklampelare. Du får låna släpet gratis mot att hjälpa de med marknadsföring helt enkelt.

 

Gratis gymkort för en dag

En träningsanläggning kan se olika ut och passa dina behov mindre eller mer. Att kunna besöka och testa ett nytt gym och vara med på träningspass är därför viktigt innan du köper ett längre abonnemang. Här har vi samlat ihop tips till ställen där du kan få gratis gymkort för en dag.

Actic
delar ut träningskort för 60 minuters provträning. Kan användas till gym eller gruppträningspass.

Medley
ger ut kort för heldag med provträning. Kan hämtas i reception eller beställas online. Man kan max ta tre tillfällen per kalenderår med provträning.

Spinningcykel

Tips! Om du är på en annan ort och ditt ordinarie gym inte har rikstäckande användning kan du passa på att använda dig av såna här träningserbjudanden. Kanske inte helt moraliskt, men hey… hälsan framför allt!

Provträna gratis på gym

Har du tänkt börja träna på gym eller en större träningsanläggning men är osäker på vilken du ska välja i din stad? Det är då du ska provträna gratis innan du skaffar ditt nya gymkort. Det är något som många träningsanläggningar erbjuder direkt till nya potentiella gymkunder eller genom att en kompis bjuder med sig en vän att provträna gratis.

styrketräning på gym, tjej fokuserar på övning, kille passar bredvid

Nordic Wellness erbjuder 1 gratis provträningsvecka

En av Sveriges största träningskedjor med träningsställen på många orter är Nordic Wellness. Nya kunder erbjuds där att få testa deras träningsutbud gratis en vecka. Erbjudandet gäller en gång per kund och år samt endast under bemannande träningstider. Gratis provträning är inte möjlig under sommarmånaderna juni-augusti. Läs mer om detta på deras hemsida.

Friskis & Svettis

Den ideella föreningen Friskis & Svettis verkar för att fler ska komma i rörelse. De finns på många orter i Sverige och flera av de erbjuder gratis träningsveckor till intresserade. Här kan du hitta alla orter som de har träningsställen i.

Actic gym 7 dagars provträning

Actic har 120 gym utspridda över hela Sverige och på 39 orter finns det ett bad precis i anslutning till gymmet. Helt kostnadsfritt erbjuder Actic en 7 dagars provperiod, helt utan förbindelser. Man kan gå in på gymmet och registrera sig eller direkt på deras hemsida. Provträning är möjligt under bemannad tid och 1 gång per 6 månader.

Fitness24Seven gymkort gratis i en vecka

De har hela 250 gym som är öppna dygnet runt. Fitness24Seven låter intresserade testa på deras gym i 7 dagar kostnadsfritt (värde 99 kr). I provträningen ingår gym, gruppträning, onlinepass och utepass. En enkelt registrering online med namn, epost och mobilnummer ger kupongen som behövs för den gratis provveckan.

Medley provträning

Hos Medley är man välkommen att prova på deras gym, gruppträningspass och utomhusträning. På hemsidan väljer man vilken anläggning man vill prova på och bekräftelsemailet man får visar man sedan upp i receptionen på gymmet. Då får man ett provträningskort som är aktiverat för 7 dagars träning på Medley-anläggningen.