Gratis aktiviteter för barn att göra i Göteborg

Bor du i Göteborg eller ska ni åka dit på en resa och vill ha tips på gratis aktiviteter att göra? Då har du flera möjligheter att hitta på saker som inte behöver kosta en krona. Här är några av våra favoriter.

spårvagn i Göteborg

Åka båt gratis med Älvsnabbare 286

Västtrafiks båtlinje Älvsnabbare 286 går tvärs över Göta Älv mellan Stenpiren och Lindholmspiren. Det är gratis att gå ombord och även att ta med sig cykel på båten. Du känner igen den om du letar efter den gröna flaggan som de använder för att symbolisera gratistrafiken.

Gratis trädgårdar och parker

Flera av Göteborgs vackra trädgårdar är helt gratis; Slottsskogen, Botaniska Trädgården (frivilligt entrépris) och Trädgårdsföreningen.

gratis botanisk trädgård i göteborg

Ni kan ta med mat och ha en liten picknick på de stora ytorna. Gå runt och titta på både djur och natur men observera att till exempel Botaniska Trädgården har hundförbud mellan 1 mars – 30 september.

Titta på fotboll gratis under Gothia Cup

I mitten på juli hålls världens största fotbollsevenemang för ungdomar i Göteborg. Gothia Cup tar ingen avgift för besökare som kan komma och titta på hur mycket fotboll som helst. Har du ett bolltokigt barn som är för litet för att själv delta så kan ni gå och titta på gratis fotbollsmatcher live.

Plocka gratisfrukt i fruktlundarna

Göteborgs allmänna fruktlundar är gratis att plocka frukt i så som äpplen, päron och plommon. Du hittar de i centrum, på Hisingen och flera väst om stan.

Gratis museum för alla under 20 år

på museum i göteborg med barnen

I Göteborg finns många museum att besöka där några är gratis för alla men många alltid gratis för besökare under 20 år. Till exempel är det helt gratis på Göteborgs Konsthall och på Naturhistoriska Museet för barn och ungdomar.

Under Museernas dag är det fri entré på många fler ställen där det förra året inkluderade Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet.


Evenemangskalendern som drivs av Göteborgs Stad har möjlighet att filtrera på evenemang som är gratis. Där hittar du utställningar, konserter och spelkonvent för olika åldrar. Du kan selektera fram de som riktar sig till barn och barnfamiljer.