Ta bort åderbråck gratis

Åderbråck är en medicinsk åkomma där vener, oftast i benen, blir vidgade, svullna och vridna. Många tycker att åderbråcken är missprydande och vill därför ta bort de från kroppen. Det kan göras med medicinska ingrepp som kostar en del pengar och därför är det vanligt att man söker efter gratis metoder.

Orsaken till åderbråck (varicer) är bristfälliga ventiler i venerna (venös insufficiens) som leder till att blod samlas i dem istället för att effektivt återvända till hjärtat. Symtom kan inkludera smärta, svullnad, tyngdkänsla och synliga blåaktiga vener.

vill ta bort åderbråck på benen, gärna gratis

Faktorer som ökar risken för att utveckla åderbråck inkluderar åldrande, genetisk predisposition, långvarigt stående arbete, graviditet och fetma. Behandlingsmetoder varierar från livsstilsförändringar och kompressionsstrumpor till medicinska ingrepp som skleroterapi eller laserbehandlingar.

”Gratis” behandling av åderbråck genom regionens sjukvård

Kraven för att få en behandling av åderbråck bekostad av regionen (landsting) är att de måste vara mer besvärliga än bara kosmetiskt. Om du fått kroniska hudförändringar eller bensår.

Åderbråck delas in i olika grader och om man har graderna C4 eller C3 med tromboflebit kan behandlingen täckas av den allmänna sjukvården.

Om du tar kontakt med en privat behandlingsklinik är det viktigt att kolla ifall de har avtal med regionen, om intresset är att få din behandling gratis.

Privat sjukvårdsförsäkring som täcker åderbråcksbehandling

Flera behandlande kliniker har samarbeten med privata sjukvårdsförsäkringar och då finns möjlighet att få behandlingen betald genom den.

Det enklaste är att kolla med försäkringsbolaget vad som ingår i den försäkring du har och om det finns kliniker de kan hänvisa dig till. På de flesta större orter i Sverige finns det specialiserade åderbråckskliniker att kontakta.

Det kan behövas en remiss från en vårdcentral för att få bli undersökt hos specialist.

Vad kostar åderbråcksbehandling?

Priset på en åderbråcksbehandling beror på omfattning och vilken metod som används. Vanligt förekommande metoder är laser, radiofrekvens, skumsklerosering och flebektomi.

De mest innovativa klinikerna har utvecklat priskalkylatorer online där man får en fingervisning om vad det kan kosta. Har man åderbråck på båda benen och vill ha efterbehandling kan det kosta mellan 25 000 – 40 000 kr.

Det är lätt att förstå beteendet att folk söker efter gratis sätt att behandla åderbråcken på när det prisnivån ligger där.